Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012
0 σχόλια

Σοκ στο Parkhead

7:38 μ.μ.
Στο Celtic Park έγινε η μεγάλη έκπληξη της ημέρας με την Kilmarnock να επικρατεί 2-0 των πρωταθλητών, κερδίζοντας εκτός έδρας τους Bhoys για πρώτη φορά μετά το Δεκέμβριο του 1955. 

Στο Celtic Park οι Bhoys ήταν αυτοί που πίεζαν όπως αναμενόταν -με το Joe Ledley να χάνει μεγάλη ευκαιρία στο 25’ στέλνοντας τη μπάλα πάνω από το δοκάρι- όμως η Killie ήταν αυτή που άνοιξε το σκορ.

O πρώην παίκτης της Celtic, Cillian Sheridan, εκμεταλλεύθηκε λάθος του Ambrose, έκλεψε τη μπάλα κι αφού απέφυγε το goalkeeper Forster κι έκανε το 0-1 στο 43’.

Ο Lennon έριξε το Hooper στη θέση του Kayal με το ξεκίνημα της επανάληψης, ψάχνοντας την ανατροπή.

Η Celtic άγγιξε την ισοφάριση στο 58’, όμως ο goalkeeper της Killie, Cammy Bell, απέκρουσε εντυπωσιακά φάουλ του Charlie Mulgrew. Τρία λεπτά αργότερα ο Izaguirre ανέτρεψε το McKeown και το πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα ο Liam Kelly κάνοντας το 0-2 στο 62’. To σκορ δεν άλλαξε μέχρι το τέλος, με την Killie να κερδίζει στο Celtic Park για πρώτη φορά μετά το Νοέμβριο του 1995.

Ήταν η δεύτερη ήττα της Celtic στο πρωτάθλημα, πρώτη μετά από 4 σερί νίκες στις οποίες μάλιστα δεν είχε δεχτεί γκολ. Ήταν επίσης η πρώτη εντός έδρας ήττα μετά τον Αύγουστο του 2011 για τους Bhoys, που μετρούσαν ένα αήττητο σερί 21 αγώνων στην έδρα τους. Οι Hoops παρέμειναν στην 1η θέση, με δύο βαθμούς διαφορά, έχοντας κι ένα ματς λιγότερο. Όσο για την Kilmarnock, ερχόταν από δύο σερί ήττες και παρόλα αυτά κατάφερε να σημειώσει τη μεγαλύτερη μέχρι τώρα έκπληξη στο πρωτάθλημα.

Του μέλους Μάνου Κασσωτάκη
 
Toggle Footer
Top