Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012
0 σχόλια

Γενέθλια στον “Παράδεισο” για τη Celtic

3:40 μ.μ.
Σε μια μαγική βραδιά για τη Celtic, μια μέρα μετά τη συμπλήρωση 125 χρόνων από την ίδρυσή της, η πρωταθλήτρια Σκωτίας επικράτησε 2-1 της πανίσχυρης Barcelona.
Ο Victor Wanyama άνοιξε το σκορ στο 21’ κι ο 18χρονος Tony Watt έκανε το 2-0 στο 83’ για να μειώσει στις καθυστερήσεις ο Messi ανεβάζοντας την αδρεναλίνη στα ύψη. Η Celtic κράτησε τελικά το 2-1 που τη φέρνει στους 7 βαθμούς, 3 μπροστά από την 3η Benfica που την περιμένει την επόμενη αγωνιστική στη Λισαβόνα.
 
Κόντρα σε όλα τα προγνωστικά και με σημαντικές απουσίες, ο Neil Lennon οδήγησε τη Celtic σε μια ιστορική νίκη.
Χωρίς τον αρχηγό Scott Brown που χτυπήθηκε από ίωση και τον top scorer της ομάδας Gary Hooper που ήταν τραυματίας όπως και οι αμυντικοί Emilio Izaguirre και Thomas Rogne, τα πράγματα μόνο εύκολα δεν ήταν για τους γηπεδούχους. Ο Γιώργος Σαμαράς πήρε το περιβραχιόνιο κι είχε δίπλα του στην επίθεση τον Miku αν και σε μεγάλα διαστήματα του αγώνα βρέθηκαν και οι δύο προωθημένοι να κυνηγούν τους παίκτες της Barca.

Οι Καταλανοί κατέβηκαν με ότι καλύτερο είχαν στη διάθεσή τους, με τον Tito Vilanova να θέλει τη νίκη που θα του εξασφάλιζε την πρόκριση, για να έχει τη δυνατότητα να ξεκουράσει παίκτες στα εναπομείναντα ματς. Ο Lionel Messi ήταν στο βασικό σχήμα, μαζί με τους Xavi, Andres Iniesta, Alex Song και Javier Mascherano. Ο Gerard Pique ήταν στον πάγκο, με τους τραυματίες Adriano Carles Puyol και Thiago και τον τιμωρημένο Sergio Busquets να είναι εκτός αποστολής για τους Καταλανούς.
 
Μέσα σε γιορταστική ατμόσφαιρα, με τους οπαδούς των Bhoys να δημιουργούν ένα εντυπωσιακό μωσαϊκό στις κερκίδες γιορτάζοντας τα 125 χρόνια από την ίδρυση του συλλόγου τους και την Καταλανική σημαία να ανεμίζει στο Celtic Park, οι δύο ομάδες μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο.
Η Barcelona ανέλαβε σχεδόν αμέσως τον έλεγχο στο χώρο του κέντρου κι έφτασε κοντά στο γκολ πριν συμπληρωθούν τα πρώτα 8 λεπτά, όταν ο Lionel Messi έστειλε τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Αυτή που άνοιξε το σκορ όμως ήταν η Celtic στο πρώτο κόρνερ που κέρδισε. Το εκτέλεσε ο Charlie Mulgrew για να σηκωθεί εντυπωσιακά ο Victor Wanyama και να στείλει με κεφαλιά τη μπάλα στα δίχτυα. 1-0 για τους γηπεδούχους στο 21’.

Έξι λεπτά αργότερα ο Adam Matthews έβγαλε μια συρτή σέντρα από τα αριστερά, όμως ο goalkeeper των φιλοξενούμενων, Victor Valdes κατάφερε να διώξει πριν προλάβει ο Γιώργος Σαμαράς να προωθήσει τη μπάλα στα δίχτυα.

Η συνέχεια ανήκε στους Καταλανούς με το Messi να στέλνει με σουτ στο 29’ τη μπάλα στα δοκάρι σε μια φάση που φαίνεται να έχει προλάβει να αποκρούσει ο Fraser Forster. Νέο δοκάρι για τη Barcelona στο 37’ με κεφαλιά του Sanchez ύστερα από σέντρα του Alves, με το σφύριγμα της λήξης του πρώτου ημιχρόνου να βρίσκει τη Celtic 1-0 μπροστά.
 
Όπως αναμενόταν η Barca μπήκε δυνατά στην επανάληψη ψάχνοντας την ισοφάριση, όμως η κεφαλιά του Pedro στο 50’ βρήκε την εξωτερική πλευρά των διχτύων. Έξι λεπτά αργότερα ο Fraser Forster απέκρουσε το φαλτσαριστό σουτ του Lionel Messi και στο 57’ ήταν η σειρά των Bhoys με την κεφαλιά του Mikael Lustig -σε κόρνερ που εκτέλεσε ο Kris Commons δίνοντας στον Charlie Mulgrew- να στέλνει τη μπάλα στα χέρια του Victor Valdes.

Στο 61’ ο Fraser Forster πραγματοποίησε εντυπωσιακή διπλή απόκρουση σταματώντας τον Alexis Sanchez με τη Celtic να αντέχει και στη συνέχεια να ανεβαίνει πιο ψηλά προσπαθώντας να κρατήσει τη μπάλα. Στο 67’ ο Alex Song στάθηκε τυχερός που δεν αντίκρυσε δεύτερη κίτρινη κάρτα για το φάουλ στο Miku και δύο λεπτά αργότερα ο Fraser Forster έκανε την απόκρουσε του αγώνα σταματώντας το σουτ του Lionel Messi.

Στο 71’ οι παγκόσμιοι πρωταθλητές με την Ισπανία, Pique και Fabregas, πέρασαν στη θέση των Song και Bartra, με το Neil Lennon να ρίχνει τρίτο επιθετικό στο παιχνίδι! Ο 18χρονος Tony Watt πήρε τη θέση του Σουηδού ακραίου αμυντικού Mikael Lusting. Ο Mulgrew γύρισε στην άμυνα, ο Γιώργος Σαμαράς στο αριστερό άκρο με το Watt να πηγαίνει μπροστά δίπλα στο Miku. Στο 83’ ο Fraser Forster μπλόκαρε τη μπάλα μετά από φάουλ του Lionel Messi και την έστειλε αμέσως μπροστά. Ο Xavi την έχασε και ο Tony Watt πετάχθηκε αστραπιαία νικώντας με άψογο σουτ το Victor Valdes. 2-0 για τους γηπεδούχους μέσα σε ντελίριο ενθουσιασμού στο Celtic Park.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο 18χρονος επιθετικός φάνηκε να ανατρέπεται στο ύψος της περιοχής από το Javier Mascherano όμως δε δόθηκε φάουλ με τους φίλους της Celtic να δυσανασχετούν. Με το που συμπληρώθηκε η κανονική διάρκεια του αγώνα ο Fraser Forster έκανε άλλη μια εντυπωσιακή απόκρουση σε σουτ του Lionel Messi, όμως ο Αργεντινός superstar πήγε πρώτος στη μπάλα και μείωσε σε 2-1 για τη Barcelona, κάνοντας δραματικά τα τελευταία λεπτά των καθυστερήσεων. Το σκορ δεν άλλαξε με τη Celtic να παίρνει μια τεράστια νίκη και να πλησιάζει στους δύο βαθμούς τη Barcelona, ενώ ο Rod Stewart στις κερκίδες ξεσπούσε σε κλάματα από τη συγκίνηση.

Η Benfica βρίσκεται στην 3η θέση, τρείς βαθμούς πίσω από τους Bhoys και το ματς στη Λισαβόνα θα είναι καθοριστικό την επόμενη αγωνιστική.

Η αποψινή βραδιά όμως ανήκει στη Celtic που γιόρτασε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα γενέθλιά της, με το Neil Lennon να είναι σε πελάγη ευτυχίας δηλώνοντας ότι οι Bhoys νίκησαν την καλύτερη ομάδα του κόσμου και το γήπεδο των Bhoys να δικαιώνει το προσωνύμιο Παράδεισος που του έχουν δώσει οι φίλοι των Hoops.
 
Celtic: Forster, Lustig (Watt 72), Ambrose, Wilson, Matthews, Commons, Wanyama, Ledley, Mulgrew, Miku, Σαμαράς (Kayal 79).

Barcelona: Valdes, Alves, Bartra (Pique 71) Mascherano, Alba, Xavi, Song (Fabregas 71), Iniesta, Pedro Messi, Sanchez (Villa 67).

Του μέλους Μάνου Κασσωτάκη
Next
This is the most recent post.
Παλαιότερη Ανάρτηση
 
Toggle Footer
Top