Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012
0 σχόλια

Celtic - Barcelona (preview)

3:25 μ.μ.
Η Celtic παρότι έχασε στις καθυστερήσεις πριν από 15 μέρες στο Camp Nou, έμεινε στη 2η προνομιούχο θέση που οδηγεί στους “16” του Champions.

Όντας ένα βαθμό μπροστά από την 3η Spartak Moscow -που δοκιμάζεται εκτός έδρας από την ουραγό του γκρουπ, Benfica- οι Bhoys θα προσπαθήσουν αυτή τη φορά να πάρουν αποτέλεσμα από την πρωτοπόρο του 7ου ομίλου, Barcelona, που έχει το απόλυτο μετρώντας 3 νίκες σε ισάριθμες αγωνιστικές.

Η Celtic συμπλήρωσε χθες 125 χρόνια ιστορίας και ο προπονητής της, Neil Lennon, ευελπιστεί ότι θα κάνει το κατάλληλο δώρο στους οπαδούς της ομάδας του, αντιμετωπίζει όμως αρκετά προβλήματα.
Δεν θα έχει στη διάθεσή του τους αμυντικούς Emilio Izaguirre και Thomas Rogne, ενώ θα λείψουν επίσης ο εξτρεμ James Forrest και ο Γάλλος επιθετικός Lassad.
Ο πρώτος σκόρερ της ομάδας, Gary Hooper είναι εξαιρετικά αμφίβολος, με το Γιώργο Σαμαρά να δείχνει ότι ξεπερνά τον τραυματισμό του.

Οι Σαμαράς, Hooper και Forrest δεν αγωνίστηκαν στο 2-2 της Celtic με τη Dundee United στο Tannadice την Κυριακή, παιχνίδι στο οποίο τραυματίσθηκαν οι Rogne και Emilio Izaguirre. Ο Neil Lennon αποκάλυψε ότι ο Izaguirre θα είναι για 6 εβδομάδες εκτός μάχης, με τους Rogne και Forrest να μένουν τουλάχιστον για 2 εβδομάδες εκτός μάχης.
"Είναι μεγάλη αναστάτωση γιατί πρόκειται για μεγάλους παίκτες που ήθελαν πολύ να παίξουν στο αποψινό ματς" τόνισε ο Lennon και συμπλήρωσε: "Είμαστε όλοι λίγο τεντωμένοι αλλά έχουμε ακόμα μια δυνατή ομάδα να κατεβάσουμε." 

Ο προπονητής της Celtic ποντάρει πολλά στη συμμετοχή του Γιώργου Σαμαρά όπως φάνηκε στις δηλώσεις του: "Είναι πολύ σημαντικό να τα καταφέρει. Στάθηκε άτυχος όλη τη σεζόν με τραυματισμούς. Επέστρεψε με τη Barcelona κι έπαιξε καλά μέχρι που τραυματίσθηκε στον αστράγαλο. Ελπίζουμε ότι θα τα καταφέρει να βρεθεί στη σέντρα”. 

H Celtic παρότι προηγήθηκε 2-0 στο 80’, ισοφαρίστηκε με αυτογκόλ στις καθυστερήσεις στο Tannadice με τους παίκτες της να αιφνιδιάζονται πλήρως από την αντεπίθεση που εξαπέλυσε τα τελευταία λεπτά η Dundee Utd, αν και πολλοί πιστεύουν ότι η ομάδα χαλάρωσε έχοντας ήδη αρχίσει να σκέφτεται την αποψινή αναμέτρηση. Στο ματς του Tannadice πάντως ο αρχηγός των Bhoys, Scott Brown έβγαλε όλο το 90λεπτο, δείχνοντας ότι έχει ξεπεράσει το πρόβλημά του στο ισχίο κι αναμένεται να οδηγήσει σήμερα στο γήπεδο τους Bhoys.

H Barcelona -όπως προαναφέραμε- έχει κερδίσει και τα τρία ματς που έχει δώσει στον 7ο όμιλο κι είναι στην κορυφή με 9 βαθμούς, 5 μπροστά από τη 2η Celtic. Κέρδισε το Σάββατο 3-1 τη Celta Vigo  -9η νίκη σε 10 ματς πρωταθλήματος- πραγματοποιώντας την καλύτερη εκκίνηση που έχει κάνει ποτέ στα 113 χρόνια της ιστορίας της.

Ο Gerard Pique επέστρεψε από τραυματισμό κι είναι στην αποστολή, θα λείψει όμως ο Adriano που είναι τραυματίας, όπως και οι Carles Puyol και Thiago, ενώ θα απουσιάσει και ο Sergio Busquets που είναι τιμωρημένος.

Οι Messi και Pique δείχνουν ότι θα δώσουν το παρών, με τον πρώτο -που έγινε πρόσφατα πατέρας- να έχει σημειώσει 2 γκολ στη νίκη επί της Celta Vigo και το δεύτερο να έχει να αγωνισθεί από το ματς κόντρα στη Spartak Moscow στις 19 Σεπτεμβρίου, όμως φαίνεται να ξεκινά μετά τις απουσίες των Puyol and Adriano στην άμυνα.

Ο προπονητής των Καταλανών, Tito Vilanova, δήλωσε ότι αυτό είναι το πιο σημαντικό ματς της ομάδας του στον όμιλο γιατί με νίκη εξασφαλίζει την πρόκριση και μόνο τότε θα έχει τη δυνατότητα να ξεκουράσει παίκτες. Ο Vilanova δεν παρέλειψε να πλέξει το εγκώμιο της Celtic και των οπαδών της τονίζοντας:
“Δεν έχει ξαναβρεθεί εδώ, αλλά έχω ακούσει για το γήπεδο και την ατμόσφαιρα. Θα ναι δύσκολο να κερδίσουμε τη Celtic, είχαμε προβλήματα στην έδρα μας κι επικρατήσαμε στο τελευταίο λεπτό. Είναι καλή ομάδα στις στημένες φάσεις και τις αντεπιθέσεις.”

Η Barcelona έχει επισκεφθεί 4 φορές στο παρελθόν το Celtic Park, μετρώντας δύο νίκες, μια ισοπαλία και δύο ήττες.

Η μοναδική νίκη της Celtic ήταν τη σεζόν 2003/04 όταν επικράτησε 1-0 και προκρίθηκε στους “8” του κυπέλλου UEFA. Στην τελευταία επίσκεψή της στο Celtic Park η Barcelona επικράτησε 3-2 το 2008 στη φάση των “16” του Champions League. Χαρακτηριστικό ήταν το ματς της σεζόν 2004/5 στο Champions League όταν η Barcelona επικράτησε 3-1 με το Henrik Larsson να σκοράρει 111 μέρες μετά την αποχώρησή του από τους Bhoys.

Toυ μέλους Μάνου Κασσωτάκη
 
Toggle Footer
Top