Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012
0 σχόλια

Ξέσπασε η Celtic, 5-0 τη St Johnstone

7:41 μ.μ.
H Celtic δικαίωσε το Neil Lennon που δήλωνε ότι η ομάδα του θα έπαιρνε τη ρεβάνς από τη St Johnstone -την ομάδα που της έσπασε το αήττητο φέτος- και θα διασκέδαζε παράλληλα τις εντυπώσεις από τη Σαββατιάτικη εντός έδρας ήττα από την Kilmarnock.

Οι Bhoys ήταν ισοπεδωτικοί στο πρώτο μέρος, μετρώντας 3 γκολ κι ένα δοκάρι μέσα σε ένα εκρηκτικό επτάλεπτο (από το 28’ έως το 35’) για να επικρατήσουν τελικά με το εμφαντικό 5-0.

Η St Johnstone έκανε δύο αλλαγές στην ομάδα που έφερε 1-1 το Σάββατο στα Highlands με την Inverness. Oι David McCracken και Kevin Moon πήραν τη θέση των Frazer Wright (που έσπασε τη μύτη του στο ματς του Σαββάτου) και Nigel Hasselbaink (που ήταν στον πάγκο).

H oμάδα του Steve Lomas είχε σπάσει στις 15 Σεπτεμβρίου το αήττητο της Celtic επικρατώντας 2-1 (και μάλιστα με ανατροπή) κι η εκδίκηση των Bhoys ήταν πολύ σκληρή.

Το σκορ άνοιξε στο 28’ όταν ο Kris Commons μπήκε από τα δεξιά κι έπιασε ένα φαλτσαριστό σουτ. Ο Liam Craig προσπάθησε να απομακρύνει, όμως το μόνο που κατάφερε ήταν να στείλει τη μπάλα πάνω από το goalkeeper, Alan Mannus και στα δίχτυα των φιλοξενούμενων.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Mikael Lustig γύρισε τη μπάλα στην περιοχή κι ο Kris Commons έκανε με δεξί σουτ το 2-0. Στο 35’ ο Emilio Izaguirre έβγαλε τη σέντρα δημιουργώντας πανικό στην άμυνα των “αγίων” που έστειλαν -στην προσπάθεια να απομακρύνουν τη μπάλα στο δοκάρι- για να πάρει το rebound o Mikael Lustig με κεφαλιά και να διώξει τη μπάλα πριν περάσει τη γραμμή ο Steven Anderson.

Τρία λεπτά αργότερα ο Emilio Izaguirre έβγαλε νέα σέντρα κι ο Kris Commons γύρισε τη μπάλα στο Gary Hooper που με άψογο τελείωμα έκανε το 3-0, σκορ με το οποίο τελείωσε το πρώτο μέρος.

Στο 56’ ο Steven Anderson τράβηξε από τη φανέλα μέσα στην περιοχή τον Tony Watt και ο διαιτητής, Bobby Madden, σφύριξε το καταφανέστατο πέναλτι. Το εκτέλεσε εύστοχα ένα λεπτό αργότερα ο Kris Commons ολοκληρώνοντας το hat-trick του.

Το τελικό 5-0 διαμορφώθηκε στο 61’ όταν ο Chris Millar δεν κατάφερε να διώξει τη μπάλα κάνοντας ένα θεαματικό “τσαφ” για να τρέξει και να επωφεληθεί ο Charlie Mulgrew στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα από δύσκολη γωνία.

Το ματς δεν αντέχει σε κριτική, με το τελικό 5-0 να αντικατοπτρίζει πλήρως την εικόνα της αναμέτρησης και το αήττητο σερί των 7 αγώνων της St Johnstone να σταματά με τον πλέον οδυνηρό τρόπο για τους "άγιους".

Celtic: Forster, Lustig, Ambrose (McCourt 71), Wilson, Izaguirre, Commons, Brown (Matthews 64), Wanyama, Ledley, Hooper (Mulgrew 46), Watt.

St Johnstone: Mannus, Miller, Anderson, McCracken, MacKay, Millar, Murray Davidson (Robertson 64), Moon, Craig, Vine (MacLean 46), Tade (Hasselbaink 74).

Του μέλους Μάνου Κασσωτάκη
 
Toggle Footer
Top