Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012
0 σχόλια

Έ –Χ-ασε τη νίκη αλλά έπιασε κορυφή

8:30 μ.μ.
Η Celtic επέστρεψε στην κορυφή της βαθμολογίας, όχι πάντως με τον τρόπο που θα ήθελε.
Οι Bhoys φάνηκε να παίρνουν τη νίκη στο Tannadice, όταν προηγήθηκαν με 2-0, δέκα λεπτά πριν τη λήξη, όμως η Dundee Utd εκμεταλλεύθηκε στο έπακρο την επανάπαυση των παικτών του Neil Lennon κι ισοφάρισε στις καθυστερήσεις, με τον Efe Ambrose να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.
 
Το τελικό 2-2 στέλνει τη Celtic ξανά στην κορυφή, αφού υπερτερεί στην ισοβαθμία της Hibernian έχοντας καλύτερη διαφορά τερμάτων, όμως το φινάλε δεν ήταν αυτό που θα ήθελε ο Neil Lennon που φαινόταν να έχει κερδίσει το ματς όταν έριξε το Miku στο 49’, αφού ήταν ο 27χρονος επιθετικός που άνοιξε το σκορ σημειώνοντας το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της Celtic.
Με τον Tony Watt να κάνει το 0-2 στο 80’, οι Bhoys φαίνεται ότι άρχισαν να σκέφτονται το ματς της Τετάρτης με τη Barcelona κι η Dundee Utd κατάφερε να ισοφαρίσει πραγματοποιώντας μια ηρωική αντεπίθεση στα τελευταία λεπτά.
 
Οι Terrors παρέμεινα στη 10η θέση, έπιασαν πάντως τη Hearts κι η εμφάνιση που πραγματοποίησαν στα τελευταία λεπτά τους δίνει άλλη ψυχολογία, στην δύσκολη προσπάθεια που θα κάνουν για να αναρριχηθούν στη βαθμολογία.
 
Ο Neil Lennon έκανε τρεις αλλαγές στην ομάδα της Celtic που κέρδισε 5-0 τη St Johnstonε την Τρίτη. Οι Adam Matthews, Thomas Rogne και Charlie Mulgrew πήραν τη θέση των Mikael Lustig, Efe Ambrose και Gary Hooper.

Ο Hooper και ο Γιώργος Σαμαράς έμειναν εκτός αποστολής για να προφυλαχθούν ενόψει της αναμέτρησης της Τετάρτης με τη Barcelona, ενώ στη βασική ενδεκάδα βρέθηκε και ο αρχηγός των Bhoys, Scott Brown.

Mε τη συμπλήρωση των 125 χρόνων από την ίδρυσή της να πλησιάζει (την Τρίτη) η Celtic χρησιμοποίησε για δεύτερη φορά φέτος, την 3η και επετειακή της εμφάνιση, αντίγραφο της πρώτης φανέλας που φόρεσε ο σύλλογος στην ιστορία του.

Ο Barry Douglas ξεκίνησε για τη Dundee Utd στη θέση του Michael Gardyne που βρέθηκε στον πάγκο, με τον αρχηγό της ομάδας Jon Daly προωθείται στην επίθεση. "Με τους Daly και Russell ξανά μαζί έχουμε ποιότητα στην επίθεση και θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε το παιχνίδι" δήλωσε ο προπονητής των γηπεδούχων, Peter Houston τη δουλειά του οποίου εξήρε ο Neil Lennon.
 
Οι γηπεδούχοι πάντως δεν έδειξαν κάτι ιδιαίτερο στο πρώτο μέρος με τη Celtic να έχει την κατοχή της μπάλας πολύ περισσότερο απ ότι θα περίμεναν κι οι ίδιοι οι Bhoys. Η Celtic απείλησε στο 12’ όταν μετά από κόρνερ του Scott Brown η κεφαλιά του Thomas Rogne έφυγε ελάχιστα άουτ στην πρώτη ευκαιρία της αναμέτρησης. Λίγο αργότερα ο Νορβηγός αμυντικός τραυματίσθηκε και πέρασε στη θέση του ο Ambrose που έμελλε να γίνει ο μοιραίος παίκτης στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης.
Στο 22’ ο Victor Wanyama ελευθέρωσε με έξυπνη πάσα τον Kris Commons που έβγαλε τη σέντρα, όμως ο Tony Watt στο πίσω δοκάρι δεν έπιασε όπως θα ήθελε την κεφαλιά κι η μπάλα έφυγε άουτ. Ένα λεπτό αργότερα ο Tony Watt έφυγε από τα αριστερά κι έβγαλε τη σέντρα με το Scott Brown να σουτάρει χωρίς να βρει στόχο.

Σε παθητικό ρόλο η Dundee United είχε να αντιπαραθέσει μόνο ένα σουτ του Stuart Armstrong στο 36’ έξω από την περιοχή που έστειλε τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια. Στο 40’ η βαθιά σέντρα του Charlie Mulgrew βρήκε το Scott Brown στην περιοχή, όμως η κεφαλιά του αρχηγού των Bhoys δεν ήταν αυτή που θα έπρεπε με τη μπάλα να φεύγει ελάχιστα άουτ, στην τελευταία σημαντική φάση του πρώτου μέρους. Το ημίχρονο τελείωσε με τη Celtic να έχει την υπεροχή και τις ευκαιρίες, χωρίς όμως να προβληματίζει ιδιαίτερα το goalkeeper των γηπεδούχων, Radoslaw Cierzniak.
 
Με το ξεκίνημα της επανάληψης η Celtic έφτασε κοντά στο γκολ όταν ο Tony Watt γύρισε στον Emilio Izaguirre που μπήκε από τα αριστερά στην περιοχή, όμως το σουτ του αμυντικού των Bhoys έφυγε άουτ. Η United έφτασε από πιο κοντά στο 49’ όταν το σουτ του Willo Flood απέκρουσε δύσκολα ο goalkeeper της Celtc, Fraser Forster και ο επερχόμενος Johnny Russell με την εστία στο έλεός του έστειλε τη μπάλα απελπιστικά άουτ στη μεγαλύτερη ευκαιρία των γηπεδούχων.

Ο Lennon άλλαξε το σχήμα των Bhoys περνώντας το Miku στη θέση του Izaguirre. Ο 27χρονος κυνηγός πέρασε δίπλα στον Tony Watt με το Celtic να παίζει πια με δύο καθαρόαιμους επιθετικούς και τον Charlie Mulgrew να γυρίζει στην άμυνα. Η Dundee Utd έχασε μια ευκαιρία στο 57’ με τον Gavin Gunning να στέλνει από κοντά τη μπάλα άουτ και 12 λεπτά αργότερα ο Lennon δικαιώθηκε για την αλλαγή του συστήματος. Ο Tony Watt έδωσε στο Miku κι αυτός αφού απέφυγε τους “φρουρούς” του πλάσαρε άψογα σημειώνοντας το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της Celtic. 0-1 για τους Bhoys στο 69’ και με άλλον αέρα η Celtic έψαχνε το δεύτερο γκολ, καθώς τέσσερα λεπτά αργότερα το σουτ του Kris Commons άλλαξε πορεία στα σώματα των αμυνόμενων γηπεδούχων κι η μπάλα έφυγε άουτ.
Το 0-2 έγινε τελικά στο 80’ όταν ο goalkeeper των γηπεδούχων, Radoslaw Cierzniak, έδιωξε άτσαλα τη μπάλα που κατέληξε στον Tony Watt. Ο νεαρός επιθετικός μπήκε με έξοχες κινήσεις στην περιοχή και τελείωσε τη φάση κάνοντας το 0-2. Εκεί φάνηκε ότι τελείωσε κι η αναμέτρηση, όμως οι Terrors είχαν άλλη άποψη.

Στο 89’ ο Rudi Skacel σούταρε χωρίς αποτέλεσμα για να έρθει ο Gary Mackay-Steven κάνοντας το 1-2 για τη Dundee Utd. Ένα λεπτό αργότερα οι γηπεδούχοι άγγιξαν την ισοφάριση όμως το σουτ του Johnny Russell μέσα από την περιοχή έφυγε ελάχιστα άουτ με τους παίκτες της Celtic να προσπαθούν να καταλάβουν τι έχει συμβεί. Η United πίεσε με όλες της τις δυνάμεις και δικαιώθηκε με τον πλέον σαδιστικό τρόπο στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων.
Ο Barry Douglas έβγαλε τη σέντρα κι ο Efe Ambrose προσπάθησε να απομακρύνει αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του διαμορφώνοντας το τελικό 2-2.
 
Οι παίκτες της Celtic πλήρωσαν την ολιγωρία τους, πιστεύοντας προφανώς ότι το ματς έχει τελειώσει, όμως αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στο φοβερό comeback που πραγματοποίησε η Dundee Utd. Ο Lennon δεν είχε παράπονο από την εμφάνιση των παικτών του τονίζοντας ότι έτσι είναι το ποδόσφαιρο, πιστεύοντας ότι η ομάδα του δεν πήρε αυτό που της άξιζε στον αγωνιστικό χώρο, με τον Peter Houston να πλέκει -δικαιολογημένα- το εγκώμιο των δικών του παικτών.
Η Dundee Utd έχει ακόμα δρόμο για να επιστρέψει στις πρώτες θέσεις, σήμερα έδειξε πάντως ότι μπορεί να τα καταφέρει. 
Όσο για τη Celtic, μπορεί η επιστροφή στην κορυφή να μην έγινε όπως θα ήθελε, το μυαλό όλων όμως στρέφεται -αν δεν ήταν ήδη εκεί στα τελευταία λεπτά- στο ματς της Τετάρτης με τη Barcelona για το Champions League.
 
Dundee Utd: Cierzniak, Watson, Dillon, Gunning, Douglas, Flood, Ryan (Mackay-Steven 64), Rankin, Armstrong (Skacel 74), Daly, Russell (Millar 90).

Celtic: Forster, Matthews, Rogne (Ambrose 20), Wilson, Izaguirre (Miku 69), Brown, Wanyama, Ledley, Mulgrew, Commons (McCourt 82), Watt.

Tου μέλους Μάνου Κασσωτάκη 
 
Toggle Footer
Top